Hvilen i Kristus 3. Kvartal

Hvile for hvileløse Forord

Flyturen hadde vært fredelig til kapteinen varslet at flyet måtte gjennom en stor storm. “Fest sikkerhetsbeltene. Det blir noe til ritt,” sa stemmen fra cockpiten.

Like etter begynte flyet å riste seg gjennom stormen. Folk satt anspente i setene. Da det ristet som verst, var det noen som skrek bak i flyet. Noen så vel for seg at en vinge ble revet av og flyet virvlet mot jorden. Passasjerene virket anspente og redde. Alle bortsett fra en liten jente som satt forrest i økonomiklassen. Hun satt og tegnet. Iblant kikket hun ut av det lille vinduet når det var et spesielt imponerende lyn, men så tegnet hun videre.

Etter det som virket som en evighet, landet flyet. Passasjerene jublet og klappet, lettet over å være nede på bakken igjen. Den lille jenta hadde pakket sekken sin og ventet på at folk skulle forlate flyet da en av de reisende spurte om hun ikke hadde vært redd. Hvordan kunne hun være så rolig når det stormet slik?

“Jeg var ikke redd,” sa hun. “Faren min er piloten, og jeg visste at han ville få meg trygt hjem.”

Rastløshet og frykt går ofte hånd i hånd. I en verden der folk har det travelt hele tiden, kan hvileløs frykt lett innta livet vårt. Hvem sliter vel ikke iblant med frykt for fremtiden? Fortiden er bak oss, nåtiden er nå, men fremtiden er full av spørsmål, og svarene er kanskje ikke det vi vil høre. Klarer vi å overholde fristen, betale husleien eller skolepengene og berge vårt skrantende ekteskap? Vi lurer på om Gud fortsatt kan elske oss når vi “skuffer” ham gang på gang.

I dette kvartalet vil vi håndtere noe av denne frykten. Hvilen i Kristus er ikke bare en tittel på et studiehefte eller et fengende motto for en møteserie. Å hvile i Kristus er nøkkelen til løftet om det livet Jesus lover sine: “Tyven kommer bare for å stjele, drepe og ødelegge. Jeg er kommet for at dere skal ha liv og overflod” (Joh 10,10).

I arbeidet med dette heftet så vi at begrepet hvile gjennomsyrer bibelsk teologi. Hvile knytter an til frelse, til nåde, til skaperverket, til sabbaten, til vår forståelse av de dødes tilstand, til Jesu snare komme – og mye mer.

Da Jesus ba oss komme og finne hvile i ham (Matt 11,28), mente han ikke bare disiplene eller de første kristne. Han så fremtidige generasjoner av utslitte mennesker som trengte å finne kilden til hvile. Når du studerer temaet dette kvartalet, må du komme og hvile i ham. For vår Far har jo styr på tingene og vil hjelpe oss trygt hjem.

Chantal og Gerald Klingbeil er et tverrkulturelt par og arbeider som et team. Chantal er fra Sør-Afrika og arbeider ved Ellen G. White Estate mens Gerald, som er redaktør og professor i Old Testament and Ancient Near Eastern Studies på Andrews University, er født og oppvokst i Tyskland.

Bilde av leksehefteOriginaltittel Rest in Christ
Studieforfatter Gerald & Chantal Klingbeil
Redaktør Clifford R. Goldstein
Oversetter Egil Fredheim